Idrætsmærket

Idrætsmærket er en kombination af en formprøve, en udholdenhedsprøve og et atletikprøve og kan tages af medlemmer som er over 12 år.

Alle prøver har aldersgraduerede krav.

At sætte sig ind i alle prøverne kan være lidt avanceret, men Evald Nielsen er erfaren og kyndig i vejledning i prøven, så har man det tekniske og formmæssige på plads, så skal man nok blive ledt godt igennem af ham.

Ønsker man at tage idrætsmærket i løbet af sæsonen, henvender man sig til Evald Nielsen som sørger for lejlighed til at lave prøverne.

Detaljer om prøvens indhold kan læses her.

Udholdensprøven

Her skal man lave en udholdenhedsøvelse som består af løb, gang, cykling, svømning, roning eller rulleskøjt. For hver prøve er der et tidskrav afhængigt af køn og alder og for at bestå skal man gennemfører en af prøverne inden for den nomerede tid eller hurtigere.

Eksempelvis kan man som pige på 14 år cykle 20km på 1 time og 8 minutter.

Alle øvelser kan ses i nedenstående dokument.

 

Idrætsmærkets formprøve

Her skal der laves en række formøvelser. Antallet af gentagelser man når, giver så et antal point. og afhængig af køn og alder skal der så opnås et bestemt antal point

Læs mere her

 

Atletikprøven

Afhængig af alder og køn, skal der laves en række atletikøvelser inden for kategorien spring, løb og kast. Resultaterne omsættes så til en pointværdig som kan være negativ eller positiv. For at bestå denne del skal den samlede score være mindst 0 point